Hur du får det du vill ha

 

Är du bra på att fråga efter det du vill ha? Eller är du rädd för att bli avvisad, få ett ”nej” eller uppfattas som krävande?

Saken är den – du kommer lättare att få det du vill ha om du FRÅGAR efter det. Därför ska du få 6 tips på hur du kan fråga efter det du vill ha på ett tydligt och övertygande sätt.

 

1. Sätt ord på vad det är du vill

Det finns människor som uttrycker indirekt vad de vill ha, t.ex. genom hintar, pikar, mimik, kroppsspråk och sarkastiska kommentarer. De kanske ställer indirekta frågor som ”Tycker inte du att det är viktigt att diska upp efter sig, eller?” fast det de egentligen menar är ”Skulle inte du kunna vara snäll och diska upp efter dig?”. Hintar och pikar är inte särskilt tydliga, utan det skapar istället irritation hos den som hinten riktar dig till. Att istället sätta ord på vad det är du vill och sedan fråga efter det på ett vänligt sätt brukar vara mer effektivt.

2. Fråga rätt person

Om du vill ha något så behöver du fråga den personen som faktiskt kan ge dig det. Men istället finns det de som går bakom ryggen (snackar skit) och uttrycker vad de vill inför andra, istället för att ta det med personen som det faktiskt gäller.

På samma sätt behöver du fundera över dna vänner, kollegor, anställda, kunder eller samarbetspartners – kan de här människorna ge dig det du vill ha? (Positiv energi, kärlek, intellektuell stimulans etc), om inte, leta efter någon annan som kan ge dig det.

3. Var specifik

Att säga ”Jag vill att du ska lyssna på mig mer”, ”Jag vill ha högre lön”, ”Jag vill att du ska hjälpa till mer” är inte särskilt specifikt. Problemet är att vi aldrig suttit ner och förtydligat för oss själva vad exakt det är vi vill ha.

Exempel:

  • ”Jag vill ha löneförhöjning” vs ”Jag vill ha löneförhöjning med 3000 kr/månaden”
  • ”Jag vill spendera mer tid med dig” vs ”Jag skulle vilja gå ut och äta tillsammans med dig minst en gång i månaden”
  • ”Skulle du kunna göra klart rapporten?” vs ”Är det ok om du gör klart rapporten, och lägger den på mitt skrivbord senast torsdag kl. 15.00?”
  • ”Kan du hjälpa till mer?”  vs ”Kan du hjälpa till att plocka rent på bordet efter att du har ätit?”
  • ”Kan du göra den där presentationen lite mer intressantare?” vs ”Kan göra den 10 min kortare och ha med två diskussionsövning?”

Fundera över, innan du frågar: Hur mycket vill du ha, på vilket sätt och när?

4. Ge värde (och förklara värdet)

Människor går inte runt och tänker på vad du vill ha, utan de tänker på vad de vill ha. Så om du fokuserar på vad du kan GE istället för vad du kan FÅ – så kommer du ha lättare för att få det du vill ha. Om du t.ex. vill att någon ska lyssna på dig så behöver du först ha lyssnat. Om du vill ha högre lön så behöver du först GE värde och förklara på vilket sätt du tillför värde till det företag som du jobbar för.

5. Förvänta dig ett ”ja”

När du förväntar dig ett ”ja” så kommer det att påverka HUR du säger det; din kroppshållning, din ögonkontakt, ditt tonfall och dina ordval. När du lägger fram en fråga på ett mer positivt sätt blir du mer övertygande. Men det är givetvis viktigt att fråga vänligt och respektera ett nej.

6. Fråga igen

Om någon ändå säger nej, så fråga någon annan eller fråga igen fast vid ett annat tillfälle. Ett ”nej” kan betyda ”inte nu” eller ”inte ännu”.

 

 

Leave a Reply